måndag 1 oktober 2012

Höstlunch hos Körsbäret

Det var dags för lunch och omelettlagande när tanken slog mig: "äpplen, kan man ha det i omelett?" Och mina vänner; jag kan meddela att det går alldeles utmärkt!

Höstäppelomelett för två:
Smet:
*3 ägg
*1/2 dl grädde (självklart fungerar det med mjölk, men den var slut i körsbärsköket)
*1 tsk chillipeppar
*Rosmarin
*Salt och peppar

"Garnering"/fyllning:
*70-140g Bacon (vi gillar bacon, så det blev ett helt paket idag)
*Ett svenskt höstäpple

1. Stek baconet och lägg åt sidan
2. Kärna ur och skiva äpplet i små, små bitar
3. Vispa ihop ingredienserna till smeten och häll den i en varm panna
4. Lägg på bacon och äpplebitar och stek tills det blivit en fast omelett


Både friska äpplen och salt bacon, galet mättande och riktigt smarrigt.
Enjoy! 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mer läsning:

pinit