måndag 1 oktober 2012

Veckoplanering och Isterband

I lördags satte jag mig och matplanerade för veckan, jag har aldrig haft en planerad veckomatsedel förut, om man inte räknar tiden i viktklubb och det gör inte jag för den planerade någon annan åt mig. Men nu när vi är en arbetssökande och en student i samma hushåll så blev det plötsligt lite vikgare med planeringen. Vi har en smarrig vecka framför oss med bl.a. raggmunkar, risotto och morotssoppa.

Idag drog jag fram pärmen med lösa recept och vi lagade ljuvliga rotfrukter i ugn med sirap- och rödvinssky, isterband och apotekets senap. Ännu godare än jag mindes det och blev ännu mer klockrent receptval när vi hittade både morötter och isterband för kanonpriser!

2 portioner:

* 100 g palsternacka i bitar
* 200 g morötter i slantar
* 100 g rotselleri i bitar
* 300 g potatis i tjocka skivor
* En röd lök i klyftor
* Smör- & Rapsolja (eller flytande margarin, om det är vad du råkar ha hemma)
* 1 msk mörk sirap
* 2 msk rött vin

* Isterband
* Stark grovkornig senap

1. Sätt på ugnen på 225 grader och hacka sedan rotsakerna
2. Klä en långpanna med aluminiumfolie och pensla med smör- & Rapsolja (det kan kännas lite slösaktigt med folie i långpannan, men det är värt det när man enkelt kan få loss rotsakerna)
3. häll upp rotsakerna på pannan och stek i ugnen ca 30 minuter
4. Ta ut dem och ringla över sirapen för att sedan steka i ytterligare 5 minuter
5. Medan du gräddar isterbanden i 10 minuter på samma ugnstemperatur så lägger du upp rotsakerna i en skål, vispar ur långpannan med vinet och häller sedan skyn över rotsakerna. Servera med rikliga mängder senap och njut!/Körsbäret

1 kommentar:

Mer läsning:

pinit