Idag drog jag fram pärmen med lösa recept och vi lagade ljuvliga rotfrukter i ugn med sirap- och rödvinssky, isterband och apotekets senap. Ännu godare än jag mindes det och blev ännu mer klockrent receptval när vi hittade både morötter och isterband för kanonpriser!
2 portioner:
* 100 g palsternacka i bitar
* 200 g morötter i slantar
* 100 g rotselleri i bitar
* 300 g potatis i tjocka skivor
* En röd lök i klyftor
* Smör- & Rapsolja (eller flytande margarin, om det är vad du råkar ha hemma)
* 1 msk mörk sirap
* 2 msk rött vin
* Isterband
* Stark grovkornig senap
1. Sätt på ugnen på 225 grader och hacka sedan rotsakerna
2. Klä en långpanna med aluminiumfolie och pensla med smör- & Rapsolja (det kan kännas lite slösaktigt med folie i långpannan, men det är så värt det när man enkelt kan få loss rotsakerna)
3. häll upp rotsakerna på pannan och stek i ugnen ca 30 minuter
5. Medan du gräddar isterbanden i 10 minuter på samma ugnstemperatur så lägger du upp rotsakerna i en skål, vispar ur långpannan med vinet och häller sedan skyn över rotsakerna.
Servera med rikliga mängder senap och njut!
/Körsbäret
OK... påminn mig varför jag gick hem måndags?!
SvaraRadera