Experimenterandet och testandet av nya knäckerecept överlåter jag till knäckebrödsdrottningen, men det "första" receptet hon presenterade ställer jag mig gärna och bakar när jag har några timmar över. Igår invigde jag även Tommy i knäckebrödsbakandets ädla konst och han var omåttligt stolt när hans första egenbakade knäckekaka kom ut ur ugnen :)
Receptet jag använder har Plommonet på sin blogg och jag lovar, det ÄR beroendeframkallande!
Att kavla på bakplåtspapper är då inte lätt, särskilt inte som nybörjare, men uppfinningrik som karln är, så körde hen samma handgrepp som när han plattade ut degen med fingrarna! Eftersom vi båda tycker det här med kamera och foton är jädrans kul, så överöser jag er än en gång med brödbaksbilder.
Mjöla...
...platta ut...
...och kavla! As simple as that!
Pensla med vatten, strö över flingsalt...
...och rostade nötter eller frön efter smak.
/Körsbäret
Det ska nog bli matbloggare av din karl också - heja heja! =D
SvaraRadera