Bilden har jag lånat från www.pickipicki.se eftersom vi var för hungriga för att fota maten igår.
Eftersom hennes recept var för ca 7 personer så gjorde jag mitt bästa för att krympa ner det till 2 portioner. Får nog säga att jag lyckades ganska bra eftersom soppan tog slut och vi blev mätta båda två. Så egentligen var det väl 3 portioner.
Potatis- och purjolökssoppa med trattkantareller
2-3 portioner
* 4 stora potatisar
* ½ gul lök
* smör- &
rapsolja
* 1 vitlöksklyfta
* 1 purjolök
* 2,5 dl
grönsaksbuljong
* 2 dl grädde
* 1 liten näve
torkade trattkantareller
* 1 tsk torkad
timjan el oregano
* salt, svartpeppar
* blåmögelost
* 1 glas vitt vin
1. Skala och hacka
gul- & vitlök, fräs mjuk på låg värme i en kastrull.
2. Skala och tärna
potatis, låt den fräsa med löken en stund
3. Häll över
grönsaksbuljong och grädde, låt koka upp.
4. Tillsätt skuren
purjolök och smula ner kantarellerna i soppan
5. Häll i en skvätt
av vinet, rör om och sätt dig och njut av det vin som blev över tills potatisen
är genomkokt.
6. Smaka av med
kryddor, smula över blåmögelost vid servering.
Den värme gott,
smakade gott och gjorde sig utmärkt med ett glas vin, lite knäcke med smör och
några levande ljus på bordet för stämningens skull.
/Körsbäret
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar