onsdag 10 oktober 2012

Första träffen

Igår var det matbloggträff hemma hos Charlotta, pinsamt nog min första träff eftersom jag alltid har varit upptagen när det har planerats mumsiga get-togethers. Det är inte så ofta jag spontant träffar nya (och fantastiskt trevliga, visade det sig) människor, så jag tar de tillfällen som ges. Allt som ställdes fram på bordet var tokgott, både mat och bakverk och jag var fortfarande mätt när jag vaknade på morgonen därpå, tack för mumsigheterna, det var ett lyckligt körsbär som tog sig hem genom kylan!

Min plan var att göra matiga rödbetsmuffins, men så slog sötsuget till och jag gjorde istället en muffinvariant av rödbetstårtan. Jag använde helt enkelt samma recept för smet och glasyr, men smeten hälldes upp i muffinformar istället, gräddades ca 5 minuter kortare i ugnen och pyntades därefter med apelsinglasyren, apelsinbitar och sockerpärlor.

En fundering var varför de, trots dubblering av kryddorna, inte smakade så mycket mer än rödbetor och kaka. Det var inte så konstigt alls, en del av kryddorna var några år för gamla, så det blir till att fräscha upp kryddsamlingen nästa gång jag handlar!

Innan jag gick hemifrån lade jag undan en av muffinsen i kylen, något ska han väl få när jag smiter iväg och äter godsaker hela kvällen? ;)/Körsbäret


8 kommentarer:

 1. Håhå, är det sånt som står i kylen när en kommer hem kanske det är dags för mig att börja utnyttja min status som fästmö på allvar? ;) Muffinsen var helt ljuvliga, speciellt till utseendet. Piffigt och fint! =D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, men du var ju med ut och åt godsaker, så det fungerar nog inte riktigt ändå :P Tack fina du, jag tycker ju att piffandet är bland det roligaste med att baka ^^

   Radera
 2. Jag höll tummarna, hur gick det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, tog ett tag innan jag insåg vem som kommenterat massa, men nu avslöjade du dig :P Jodå, det gick nog väldigt bra faktiskt, dina tummar kan ha hjälpt! Jag vet mer på måndag när vi ses :)

   Radera
 3. Så kul att hittat hit till din blogg (tack vare de andra Göteborgarnas bloggar), alltid lika roligt med nya inspirationskällor!
  Nu ska vi kolla runt lite och se vad vi kan hitta för bra recept och idéer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad trevligt med nya besökare! Hoppas ni trivs :)

   Radera
 4. Haha....lämnade också en burk med bullar med en hälsning till mannen innan jag gick hemifrån. Känns mer rättvist så.
  Goda muffinsar du hade med dig och trevligt att träffas. Visst har vi trevligt?!:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det kändes inte helt fair att mumsa godsaker hela kvällen och lämna honom med ingenting. Vilken tur de har våra karlar ;)
   Det var en kanonkväll, hoppas på fler framöver! :)

   Radera

Mer läsning:

pinit