onsdag 1 maj 2013

Torsk med lättbakad sparris

Jag gillar när mat är enkelt, när det inte behövs så stor arbetsinsats.
Därför är mat som lagas i ugnen helt i min smak! Den här gången hade vi torsk i frysen, köpte utländsk färskpotatis i vår längtan efter sommar och slängde med ett knippe sparris i korgen också, trots att den  kanske var lite tjock och träig i ändarna. Men efter lite hyfsande och en stund i ugnen så var de ändå riktigt goda!


Pestobakad torsk

* Torskfiléer
* Pesto
* Citron

1. värm ugnen till 175 grader.
2. lägg fisken i en ugnssäker form, bred över ett rejält lager pesto och lägg citronskivor ovanpå.
3. Baka i ugnen i ca 15 minuter.

Lättbakade tomater och sparris med parmesan

* Ett knippe sparris
* Några fina småtomater
* ½ dl parmesan

1. Skär ett litet snitt i tomaterna, så är risken mindre att de smäller i ugnen.
2. Lägg dem tillsammans med sparrisen i en ugnsform och strö sedan parmesan över sparrisen.
3. Baka i ugnen tillsammans med torsken, de ska ha ungefär lika lång tid i värmen.

Servera med kokt färskpotatis och skirat smör.






/Körsbäret


2 kommentarer:

  1. Åh, fisk. Åh, sparris. ÅH FÄRSKPOTATIS! Det bara osar sommar om det här ju! Men färskpotatis... midsommar. Och fisk. Fy fasen vad gott! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, nu var det ju inte "riktig" färkpotatis, det får vänta ett tag till, men det är fortfarande tusen gånger godare än "gammalpotatis"!

      Radera

Mer läsning:

pinit