söndag 19 maj 2013

Glassmaskinsinvigning!

I veckan blev körsbärsköket med glassmaskin, perfekt tajming med högsommarvärmen! Det är ett stort åbäke till maskin och var inte helt enkelt att hitta en förvaringsplats till den, men det har jag lätt överseende med, för rackarns vad god glass vi gjorde i fredags! och det var inte ens svårt!
Eftersom mitt tålamod inte var på topp så blev det ingen gräddglass eftersom smeten ska kokas och sedan svalna innan man gör glass av den, det får bli en annan gång. Valet föll istället på en yoghurt-/mascarponeglass med hallon och jordgubbar. Inget krångel, bara riktigt god glass på ca 30 minuter.



Mascarponeglass med röda bär
4-5 portioner

* 100 g jordgubbar
* 100 g hallon
* 1½ dl socker
* 1 tsk vaniljpulver
* 1½ dl naturell yoghurt
* 250 g mascarponeost

1. Om bären är frusna, tina dem först, mixa dem sedan tillsammans med socker och vanilj så du får en puré.
2. Blanda sedan ner yoghurt och mascarpone tills det är en jämn smet.
3. Ner med det i glassmaskinen och kör i ca 20 minuter.

Ingen glassmaskin? Lägg in i frysen och rör om en gång i timmen, klart efter ca fyra timmar. Det är inget jag har tålamod till, så en glassmaskin var sanslöst välkommet! Nu ska jag bara börja experimentera med spännande smaker också, stay tuned för en glass-sommar i körsbärets kök!



/Körsbäret

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mer läsning:

pinit