söndag 26 maj 2013

Matfotoworkshop, en bildrapport

Det var verkligen värt all väntan! Sonja var en fantastisk workshopledare och värdinna i sitt vackra vita hus utåt Saltholmen till. Vi fick tips och lite basic snabbgenomgång av bra saker att tänka på vid inställningar på kameran och styling av maten, sen var det hands on och kreativiteten flödade fritt bland Sonjas rekvisita, god mat och fina människor.

Jag kom hem med huvudet fyllt av idéer, inspiration och fotografdrömmar. Och minneskortet fullt av bilder från en härlig dag.

Här är lite av vad som for förbi kameran under dagen, förhoppningsvis dröjer det inte allt för länge innan vi får recepten från dagen, för menyn var outstanding från början till slut!

Sonjas underbara rekvisitabord där vi rotade hejvilt bland skålar, tallrikar, tyger, 
flaskor och gamla slitna bestick

Förrätten: Sommarsallad på bladrädisa, bondbönor, ärtskott och lufttorkad skinka

Den svårfotade huvudrätten (vi kom helt enkelt inte överens) : Vindoftande soppa av babyspenat och nässlor med ägg, fröknäcke och hemgjord färskost.


Efterrätten, åh, den efterrätten!: Mandelkaka med rabarberkompott och mascarponekräm


Hundkex, jag har inte hittat några här i närheten ännu, men Sonja hade flera vackra buketter!


Så det var en väldigt kort resumé, men ni förstår poängen, det fanns både vackert och gott och sju foto- och matglada personer som inspirerar och inspireras av varandra! Kanske inte de bästa bilderna togs just där och då i virrvarret av nya grejer, platser och intryck, men jag fick med mig en hel säck med reflektioner och idéer, tack för en kanondag på Dagmars Kitchen!

Nu planerar jag loppisturné inom en snar framtid.
Förrådet behöver utökas!

/Körsbäret2 kommentarer:

  1. Så fina bilder du tog!! Fantastiskt! Och tack för de fina orden. det var verkligen roligt att du var med. Hoppas vi ses igen snart! Kram

    SvaraRadera

Mer läsning:

pinit