söndag 12 maj 2013

Pepparrotsglass med citron

I fredags hade jag och min fina mamma bestämt oss för att åka runt på hallands konstrunda och se vackra tavlor. Så vi började med att åka till Tjolöholms slott och titta på samlingsutställningen för att se vilka vi ville åka och se mer av. När vi åkte förbi Mariebergs Gårdsbutik såg vi skyltar som sade "Nyhet: Pepparrotsglass", gissa vem som blev nyfiken så hon studsade? Orden "Jag åker inte härifrån förrän jag har smakat på pepparrotsglass!" kan eventuellt ha slunkit ur min mun.Så efter en vända till slottet och en kopp kaffe i solen bland vitsipporna så stannade vi till vid pepparrotsgården och köpte oss en liten bytta glass att dela. Mamma var mycket skeptisk först, men efter ett smakprov så var vi båda två övertygade om att det var en hit! Så galet gott, friskt och pepprigt på samma gång. Tyvärr  har de inte lyckats övertala Sia att sälja den till butiker, utan den finns just nu enbart på gården i småbyttor och eventuellt i några glassbarer/restauranger, men det är värt en resa om ni inte har allt för långt att åka. Garanterat ny smakupplevelse!

De tipsade om att använda glassen som förrättsglass, tillsammans med en skiva rökt lax. Så efter lunch och ett konstnärsbesök åkte vi tillbaka och köpte upp oss på några byttor för att ha som förrätt till kvällens middag. Ja, alltså, det var en helt annan glass när den åts till lax, men fortfarande jättegott. Pepparrotssmaken blev mycket mildare, men låg där lite i bakgrunden. En utmärkt förrätt om man vill bjuda på något annorlunda, enkelt och snabbt! Piffas lämpligen till den med gräslök och kirskål eller dill, eller annan god grönska.

 

Så nu håller vi tummarna för att det blir en återkommande smak till nästa sommar och inte bara en engångsgrej, för mina fem små byttor är garanterat slut till nästa sommar!

/Körsbäret

4 kommentarer:

 1. Åh, vad spännande det låter med pepparrotsglass! Har vägarna förbi imorgon faktiskt, så då ska jag ladda med kontanter och handla både glass och grönt :-) Ses snart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken tajming, hoppas du gillar den lika mycket som jag gör! :-)

   Radera
 2. Som om jag inte var nog sugen på den där glassen innan... otroligt fin bild på lax-förrätten! Och hurra för körsbärifieringen av bloggen, det blev ju kanonfint! \o/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vad glad jag blir! Får väl se till att styra upp en anledning att bjuda dig på lite glass någon dag, jag står för förrättsglassen och du för efterrättsglassen? ;)

   Radera

Mer läsning:

pinit