måndag 7 juni 2010

Söndagsfika i lyckoberusat sällskap

Efter en helg ute i solen och en natt ute i skogen behövde jag en lugn eftermiddag i gott sällskap, så jag bjöd över Plommonet (eller om hon bjöd in sig själv, kan ha varit så också :P ) på Nationaldagsfika och picknick i parken. Blev aldrig någon picknick, vi såg en film istället, och jag lyssnade på Plommonets lyckliga svammel medan kakan stod i frysen, men fikade gjorde vi!
Vi gav oss på den Råa Cheesecaken på Råkost.se , vilket gjorde att vi för första gången använde kokosolja. Det fungerade fint, även om jag tror att man kan ha lite mer dadlar, eller kanske lite olja i bottensmulet så det håller ihop lite bättre när man skär upp den. Även om det gick utmärkt att strö över det som inte kom med upp.
Kakan var väldigt mild i smaken, vilket Plommonet konstaterade att "det är ju bra, då kan man piffa upp den med lite vad man vill utan att kakan tar över smaken". En liten ändring vi gjorde var att ha hallon istället för jordgubbar till såsen eftersom vi var ute efter något lite syrligare som tillbehör och det var en klar succé!
Perfekt för ett sommarkalas i trädgården en solig dag :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mer läsning:

pinit