måndag 7 juni 2010

Receptbeställning på dadelbollar



Eftersom kära Ooshna bad om receptet på mina dadelbollar jag hade med mig ut i naturen i helgen, så kommer receptet här:

för drygt 20 bollar
// en påse (200 g) sötmandel // 8 färska dadlar // 2 tsk rapsolja // 2-3 msk flytande honung // kanel efter smak //

Mixa mandlarna till smul
Häll i rapsoljan och låt mixern gå medan du plockar ur kärnorna ur dadlarna
Mixa ner dadlarna och honungen, smaksätt med så mycket kanel du vill ha.
Rulla bollar av degen och ställ in i frysen så kan du enkelt plocka fram så många du vill ha när du blir sugen, tar inte lång tid för dem att tina och de är perfekta att ha med sig som mellanmål, eller för lite extra energi efter träningen så man står sig till maten :)

1 kommentar:

  1. Nammm..nammm:-)
    Så du hadde laget cheescaken...:-) Det er lurt å ta i flere dadler(eller kokosolje)..Jeg bruker de stooore medjooldadlene skjønner du...
    "Risen" lager jeg med en del solsikkefrø,litt valnøtter,litt purre...en del(5-10 cm)selleri,sitron,kummin,salt og litt hvitløk...Den må bare smakes til,og kan lages i utallige varianter:-)
    Suuuuper dag til deg fra Randi

    SvaraRadera

Mer läsning:

pinit