I lördags var vi på Bondens marknad och jag fick tag på ett knippe grönkål. Jag hade glömt hur gott det är! Så det blev grönkålssallad i dagarna tre, nu är den tyvärr slut, ska komma ihåg att köpa störe knippe denna veckan. Det är fantastiskt gott att marinera den i lite balsamvinäger och chilliolja någon halvtimme innan den läggs i salladen. Längre tid i "marinaden" skadar förstås inte, om man nu råkar ha lite bättre framförhållning än detta lilla Körsbär har. ^^
Våra fynd från Bondens och Curryhouse i Haga
Jag är totalhooket på matiga sallader just nu, blanda råa grönsaker med stekta, lite stekt svamp och om man vill ha det extra matigt, släng i lite quinoa, bulgur, couscous, eller vad som nu faller dig i smaken. Idag blev det sväng-ihop-vad-somm-finns-hemma-lunch. Inte så tokigt alls!
I salladen hade jag:
- Grönkål som marinerats i chilliolja och balsamvinäger
- lite finhackad purjolök
- stekt svamp av blandad sort
- stekt zucchini
- strimlad påläggsskinka som fick fräsa lite i stekpannan
- krossade valnötter
- salt
- lite chilliflakes
Till denna salladslösa sallad åt vi stekt lammchorizo och knäcke.
Det var enkelt, det var snabbt och det blev himmelskt gott!
På återskrivande!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar