torsdag 12 september 2013

Grönkålssallad med valnötter och poppade senapsfrön

Ja, ni läste rätt, poppade senapsfrön.
I det lilla recepthäftet som kom med delikatessboxen fanns nämligen ett litet tips om att det var gott med poppade senapsfrön i sallader och det lät helt enkelt för spännande för att låta bli!

Du behöver:
* 1-2 msk senapsfrön
* En kastrull med lock
* Tilltäckligt med olja för att täcka botten på kastrullen
* Hushållspapper av lite finare kvalitet (så att fröna inte blir alldeles luddiga)

1. Värm oljan ordentligt i kastrullen.
2. häll i senapsfröna och lägg på locket.
3. När det slutat poppa tar du kastrullen från plattan och lägger de poppade fröna på hushållspappret för att rinna av medan resten av salladen fixas.


Det syns knappt att de är poppade, men de poppar helt klart i kastrullen och smaken blir prima! Det ger lite extra textur till salladen och en mjuk, mild senapssmak som inte tar över. Testa vettja, i en sån här sallad till exempel:

Grönkålssallad med valnötter och poppade senapsfrön
2-4 portioner beroende på om det är huvudtillbehör eller sidosallad

* Ett litet knippe mangold
* 5 rejäla blad grönkål
* Några körsbärstomater
* En näve sockerärtor
* Poppade senapsfrön
* 2 dl valnötter
* Olivolja
* Balsamicovinäger
* Flingsalt
* Svartpeppar

1. Skär alla grönsakerna utom grönkålen i salladsstora bitar och lägg i en skål.
2. Skär/riv grönkålen i mindre bitar och lägg i en 2-3 liters plastpåse.
3. Häll olivolja, vinäger, salt och peppar i påsen och massera runt alltihop ett par minuter tills grönkålen mjuknat en aning.
4. Blanda ner grönkålen och senapsfröna med resten av grönsakerna och smula över valnötterna.
5. Ät den till vad du känner för, den passar till det mesta och ypperligt till stekt fläskkarré!


/Körsbäret



1 kommentar:

  1. De låter jättelustigt, precis såna kul småsaker som man vill veta om i köket! Jag såg förresten grönkål på Ica Maxi igår, hurra för att grönkålssäsongen är tilbaka! =D

    SvaraRadera

Mer läsning:

pinit