onsdag 4 september 2013

Krångla inte till det


Ibland behövs det inget mer avancerat än krabba, räkor, vitt vin och vitlöksbaguette för att förgylla en tisdagskväll. Igår var en sådan tisdagskväll! (även om den förgylldes ytterligare efter middagen, men mer om det i ett annat inlägg.) Vitlöksbaguette, så enkelt att fixa själv och så mycket godare än de halvfärdiga som går att hitta i frysdisken i mataffären.


Vitlöksbaguette hemma:

* 1 stor baguette, köpt eller hembakad
* Några klyftor vitlök
* 75 g rumstempererat smör
* Flingsalt

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skär en skåra i baguetten, nästan hela vägen igenom.
3. Blanda smör, vitlök och salt .
4. Bred vitlökssmöret i baguetten och låt den sedan mysa i ugnen 15-20 minuter.

Skulle det bli något vitlökssmör över så går det fint att blanda med majonnäs för att få sig en snabbaioli!



/Körsbäret




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mer läsning:

pinit