tisdag 23 juli 2013

Sommarvykort och picknickrecept

Mellan jobb och andra måsten så gör vi just nu allt vi kan för att ta till vara på sommaren, det är inte särskilt svårt alls egentligen, men blir emellanåt ganska intensivt. På ett väldigt bra sätt! Vi åker på utflykter, myser på balkongen, åker mc och äter utomhus, plockar körsbär och vinbär glatt trallandes på "Juni, juli augusti".

Vindarna är varma nu och jag önskar att det aldrig tog slut, men det gör det och därför sparar jag en bit av den här på bloggen och delar den med er. Och som belöning för den som orkar läsa hela vykortet kommer det två fantastiskt enkla picknicksallader/röror i slutet!
Ja, eller så skippar man vykorten och går direkt till recepten, det är ju en annan variant.
Vi har haft Johanna och Jansson på middag. Det testades nytt fiskrecept från Tant Gul och det fick med beröm godkänt och vi åt upp varenda liten fiskbit...


... För att sedan ta med oss de intet ont anande herrarna och den goda efterrätten, bestående av flädermousse med jordgubbspuré ut till Stensjön och åt i solnedgången, fascinerades över lerig sjöbotten och pratade tills solen gått ner.


Vi har ätit grillat med gräslökssmör till och en nöjd Tommy slickade ut smörskålen!
Körsbäret självt har satsat stenhårt på "ett gott skratt förlänger livet" och skrattat så att tårarna sprutade. Tommy tog så mycket bilder så det var galet, men jag bjuder på dessa guldkorn.Vi har även hunnit med en tur på hojen ner till Körsbärsmamman och Körsbärspappan. Där plockade vi vinbär och lagade picknickmat, sedan kidnappade vi med oss Körsbärsföräldrarna till Tjolöholms slott för picknick och bad i en helt galet varm sommarkväll!


Till den rökta laxen vi hade med oss fanns det, förutom sallad, en fänkålscoleslaw och en äggsallad med gräslök. De är busenkla att göra och blev omedelbara favorittillbehör som helt klart kommer att återkomma i våran matlagning här hemma!

Fänkålscoleslaw
ca 4 port

* 2 fänkålshuvuden
* ½ dl gräddfil
* ½ dl Majonnäs
* Lite pressad citron
* Salt och peppar

1. Strimla fänkålen tunt och lägg den i en skål.
2. Blanda fänkålen med gräddfil och majonnäs.
3. Smaka av med citron, salt och peppar.


Äggsallad med gräslök
ca 4 port

* 8 ägg
* ½ dl majonnäs
* ½ dl gräddfil
* 1 dl hackad gräslök
* salt och peppar

1. Koka äggen och kyl ner dem i kallvattenbad
2. Blanda gräslök, majonnäs och gräddfil i en skål.
3. Skala äggen och hacka dem grovt för att sedan blanda ner med de övriga ingredienserna. 
4. Smaka av med salt och peppar.


/Körsbäret

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mer läsning:

pinit