lördag 17 augusti 2013

Vardagsräddning


När det kommer en sån där kväll då ingen riktigt orkar engagera sig i middagen, när det bara ska vara enkelt, då är det lycka att ha en ugn! Jag har faktiskt, under en period, avskytt att laga mat i ugnen. För att det innebar så mycket väntande utan att göra något. Men jag har insett att det ju kanske kan vara just det som gör det till fantastiskt sätt att laga mat! Så när vi inte orkade fixa mer blev det så här enkelt:

Korv- och grönsakslåda för två

* 3 tjocka korvar (typ chorizo)
* ½ blomkålshuvud
* En drös coctailtomater
* Några hela vitlöksklyftor
* Färsk rosmarin
* Salt och peppar
* Sockerärtor

1. Skiva blomkålen, dela tomaterna och skala vitlöksklyftorna.
2. Dela korvarna i lagom stora bitar
3. Släng ner det tillsammans med kryddorna i en långpanna och låt det mysa i ugnen på 200 grader tills blomkålen har fått färg.
4. Hacka och strö över sockerärterna, ät med en grov senap till.

As simple as that!


/Körsbäret

1 kommentar:

  1. hej Cecilia, du har vunnit en delikatessbox i en tävling på mig blogg - grattis! Du får gärna maila mig på trattoria@hotmail.se

    Hälsar
    Karin

    SvaraRadera

Mer läsning:

pinit