Så vi ger dem lite plats här också, inget slut på stjärnstatusen!
Vänjer mig vid rollen som moster, inte så dumt alls faktiskt ^^
Ja, de små var ju inte såhär lugna hela tiden, särskilt inte samtidigt.
Lilla Mio såg ut att stortrivas i famnen på morbror Tommy
Angela, den nyblivna mamman med lilla Max
Det serverades pulled pork, grillad kyckling, sallad och diverse salsor. Tacksamt att förbereda till många och så gott att jag kunde rullat fram efteråt! Salsorna är från Buffé med den enkla ändringen att byta koriander mot persilja eftersom inte alla är så förtjusta i just koriander. Dessa tre salsor är väldigt goda tillsammans och de med ananas är dessutom tacksamma att göra parallellt eftersom det ska hackas lite samma saker till båda två och de passar utmärkt till både kött och fisk.
Ananas- och bönsalsa
8-10 pers
-Frisk och lite mer mättande tack vare bönorna och fetaosten.
* 1 förp svarta bönor
* ½ färsk ananas
* 1 röd paprika
* 2 salladslökar
* 150 g fetaost
* Olivolja
1. Häll av och skölj bönorna.
2. Skala ananasen och skär fruktköttet i små tärningar.
3. Kärna ur och dela paprikan lika smått som ananasen, strimla salladslöken.
4. Blanda alla ingredienserna med smulad fetaost och olivolja.
Avocadosalsa
6-8 pers
-enkel och sommarfräsch, slår aldrig fel!
* 2 avocado
* ½ citron
* 400 g små kvisttomater
* 1 rödlök
* 1 dl hackad persilja
* 1 msk olivolja
1. Gröp ur avocadon och skär fruktköttet i små tärningar, pressa över saften från citronen.
2. Dela tomaterna i ungefär lika stora bitar som avocadon, blanda dem försiktigt.
3. Finhacka rödlök och persilja, blanda sedan runt allt med olivoljan.
Ananas- och chilisalsa
8-10 pers-Den här var så god att vi gjorde den igen i veckan, gör den så stark som du tycker är gott!
* 1 rödlök
* 2 vitlöksklyftor
* ½ färsk ananas
* 1 grön paprika
* 1 kruka färsk persilja
* ½ dl olivolja
* 2 msk äppelcidervinäger
* 1 dl slät mangochutney
* 1-2 msk chipotlepaste
* Lite svartpeppar
1. Finhacka rödlök och vitlök.
2. Skala ananasen och skär fruktköttet i små tärningar.
3. Skär paprikan i lika små bitar som ananasen.
4. Finhacka persiljan och blanda sedan alla ingredienserna i en stor skål.
En skål ananas- och chilisalsa, ja tack!
/Körsbäret
smart med persilja istället koriander. Har väldigt svårt för just koriander..
SvaraRaderaJa, det är toppen som vikarierande koriander! Så får man ändå något grönt och friskt i salsan istället för att bara ta bort koriandern utan att ersätta den med något. :)
Radera