Så när vi såg att den var mogen försökte vi intensivt komma på något att göra med den, jag var nyfiken på grillad ananas, men vi hade ingen grill, så när Tommy sa något om glass var det plötsligt bestämt.
Ananasglass skulle det bli!
Uttråkat körsbär lekte fotograf i köket med sista glassen,
rackarns vad fort den smälter!
Receptet är egentligen en persikoglass ur Lomelinos Glass, men den fungerade utmärkt med ananas istället för persikor!
Ananasglass
4-5 portioner
* 1 mogen ananas
* 3 msk honung
* ½ tsk vaniljpulver
* 2 ägg
* ½ dl strösocker
* 1½ dl mjölk
* 2 dl vispgrädde
1. Skär loss fruktköttet från ananasen och dela det i mindre mitar, koka tillsammans med honung och vanilj tills bitarna mjuknat, ca 8-10 minuter. Låt sedan svalna.
2. Vispa ägg och socker pösigt, värm mjölken i en kastrull tills det precis börjar småkoka. Rör sedan ner den varma mjölken i äggblandningen och häll sedan över alltihop i kastrullen igen och värm under vispning tills det tjocknar.
3. Häll grädden i en skål och sila sedan ner mjölkblandningen i grädden för att bli av med eventuella klumpar.
4. Mixa ananaskoket till en slät puré och rör ner den i smeten.
5. Kör i glassmaskin tills glassen är färdig, häll upp den i en låda/bunke/form och ställ in i frysen några timmar.
6. Ta fram den ca 15 minuter före servering så den får mjukna lite och bli hanterbar.
/Körsbäret
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar