tisdag 27 juli 2010

Mmm..mandelmjölk!

Idag har jag stått i köket hela kvällen, lekt husmor, och bekantat mig med Kieth. Jag är lycklig, fortfarande :)

Idag har han och jag fyllt kylskåpet med gottigheter, det blev Hummus, Vattenmelonlemonad, diverse smoothies och min allra första mandelmjölk! För när jag bestämde mig för att göra Plommonets övernatten-gröt (som hon stulit ngn annan stans ifrån, jag vet, seriestöld? ) insåg jag att det behövdes mandelmjölk. Hm, behöver alltså recept på mandelmjölk, så vart vända sig om inte till Råkost.se? Där hittade jag en underbar videobeskrivning från Bums himself. (tack, den var underbar med alla kommentarer, mitt humör steg flera meter när jag tittade på den!)


Här följer lite bilder från mitt första möte med mandelmjölk. Lycka och fascination rätt igenom! :)


Kieth får jobba hårt sin första dag i mitt kök :)

"som att mjölka en ko"

Min första flaska mandelmjölk, fördig att dricka!


Provsmakning, kan det vara gott dethär?

Mmm..Mandelmjölk!
Varför har jag inte testat detta förr?!

Men det är inte slut på det husliga ännu kära vänner, jag har nämligen äntligen kommit iväg och köpt citronsyra, så fläderblommorna åkte fram ut frysen där de legat i nästan två veckor nu i väntan på att jag ska ta mig i kragen. Vatten kokades, citron skivades och massa socker rördes ner.

Nu ska jag bara vänta... och vänta...och vänta i dagarna 4 innan den ska silas och frysas in. Spännande! Min första egengjorda fläderblomssaft! :DSnartsnartsnart!

2 kommentarer:

  1. Den där bumsvideon gör verkligen internet till ett bättre ställe! :) Man får sig ett gott skratt OCH lär sig något på köpet!

    SvaraRadera
  2. Och nog såg det gott ut när du drack ditt första glas egengjord mandelmjölk :-=

    SvaraRadera

Mer läsning:

pinit