torsdag 22 juli 2010

En del av livets goda

Att träffa nya människor är en av de saker som ger mig livskraft och glädje. Därför är jag medlem på Couchsurfing.org och hade igår min tredje Couchsurfing-upplevelse :) Det var två underbart trevliga fransmän som skulle sova hos mig en natt. För att vi skulle hinna få lite tid att umgås så bjöd de mig på middag på restaurang i Göteborg... inte vilken restaurang som helst heller, vi hamnade på uteserveringen på Park Avenue (!) där vi intog en heeelt fantastisk middag, det var längesen jag njöt så totalt av ett mål mat (vilket fascinerade Cyril en aning :P ).
Efter en inledande öl åt jag porscherad hälleflundra med liite stekt fläsk uppe på, färskpotatis och lättstekt sparris och morot. Om det låter gott, så smakade det ännu bättre, a piece of  heaven! Och efterrätten skämdes inte för sig den heller: En choklad fondant med färska hallon och lätt frusen punchgrädde.

Allt var så himla vackert upplagt och jag skäms över att jag glömde kameran hemma... Förlåt! Så det finns inget bildbevis på denna underbara måltid (jag kan inte säga nog många gånger hur gott det var!).

Så i morse när jag skulle till jobbet (6:30)  lämnade de Hisingen. Aningen nyvakna och trötta såg de ut, men verkade uppriktigt tacksamma över att de fick sova hos mig :)

Åh, en liten bild kan jag bjuda på i alla fall, köpte småtomater på Willy:s igår, de var så himla fina och ännu finare var de när jag delade på dem och fick se den vackra insidan. Goda var de också, full pott! :)

Som en vattenmelon i minformat, typ


2 kommentarer:

 1. åh. hälleflundra är en underbar fisk, älskar den! tyvärr får jag inte tag på den där jag bor så jag passar på när jag är på västkusten :)

  du får ha en underbar helg! kram

  SvaraRadera
 2. Hej min bebe!
  Wow, de där tomaterna får mig helt lyrisk (som vanligt. ;)). Nästan så att man bara vill sitta och titta på dem och inte äta upp dem... men bara nästan. ;) Jag snubblade över en helt fantastisk blogg om du någon gång skulle få inspirationsbrist - kika in på http://cafevegnews.blogspot.com/ och det är förmodligen avhjälpt i ett nafs. :)

  Huvva, det har bara regnat de senaste dagarna. Hemresa idag - både vill och vill inte. <3

  SvaraRadera

Mer läsning:

pinit