lördag 18 september 2010

Har du sett herr kantarell?

äntligen har jag ro i själen att sätta mig och blogga igen!
Framförallt så har jag ro att koncentrera mig på matlagningen igen, den har fått hamna lite i skymundan och gått mest på rutin det senaste. Det har varit nollning på Chalmers där jag är fadder och sedan drog min nya utbildning på Hälsopromotionsprogrammet på Göteborgs Universitet igång också. Och så har jag börjat dansa. Så mycket kul och spännande som har hänt och jag trivs jättebra på skolan! :)


Men jag har inte bara pluggat, festat och dansat. Nej, mina vänner, det är höst! Det innebar så många nya smaker som kan flytta in i köket! I förra veckan var jag och kära far ute på äventyr och plockade svamp. Men jag begriper mig inte på allt dillande om att det är sååå gott om kantareller i år... vi hittade bara trattisar. Eller bara och bara förresten, de är riktigt goda!

Stekt svamp och pasta satte lite guldkant på vardagen i veckan :)

Som helgsyssla bestämde jag mig att äntligen göra något av den påse med lingon som stått i kylen ett tag. Dlog upp recept och började fixa och dona i köket. Sylt skulle det bli! Jajemän!
Men oj vad lätt det kokar över! Jag har fått spisrengöring på helgschemat också. Det bubblade och luktade gudomligt i mitt kök, för att inte tala om vad den smakade sen. Himmelskt! 
Den blev dock aningen rinnig på grund av att jag skvimpade i lite för mycket vatten, men vad gör det egentligen? Nu vet jag till nästa gång :)
Lingonsyltpremiär i körsbärets kök!

 
Resultatet: 4 burkar fantastiskt god sylt! 
2 kommentarer:

  1. Jag ber om ursäkt för att jag sätter griller i huvudet på dig nu, men jag KAN inte behålla det här för mig själv... http://ohsheglows.com/2010/04/23/going-bananaz/

    Förresten är mina chiafrön slut, katastrof! En sambeställning inom snar framtid? :)

    SvaraRadera
  2. hej hej, hoppas du hållt din del av pakten, jag är typ klar här på min sida. Med förkylningstillfrisknadet, alltså! :)

    SvaraRadera

Mer läsning:

pinit