söndag 23 maj 2010

Back on track!

Det har blivit ett stoort uppehåll här i bloggen insåg jag när jag läste vad jag sist hade skrivit. Livet har varit lite i kaos och bloggandet har fått ha lite semester medan saker och ting reddes ut.

Men nu är jag tillbaka igen!

Igår var det grillpremiär på föräldrarnas balkong, underbart, helt enkelt underbart! Efter att pappa föreslagit flintastek med potatis och sås rynkade jag aningen på näsan.... Har i princip slutat helt med kött i min vardagliga kost, vet inte varför, men jag mår bättre så. Och potatis var inte vad jag längtade efter i sommarvärmen. Så efter lite övertalning blev det istället lax på grillen och sallad ochett gott surdegsbröd som tillbehör.

Tyvärr inga bilder, det var för gott för att hinna fotas, men detta hade jag i salladen. Det är nast intill kopia ur Erica's bok och passade utmärkt till lax en sommarkväll.

4 port:
// ett huvud romansallat // ca 70 gram salladsmix av valfri sort // 2 avocado // 3 stjälkar selleri // 2 päron (conference) // gurka //
Skär och hacka allt i så stora bitar du vill ha, pressa över lite citron och njut den till nygrillad fisk =)


Gjorde även en riktig hit till frukost idag. Fruktsallad med nötter och mmm, så gott det var!


// 2 välmogna kiwi // en banan // en näve torkade tranbär // en näve hackade valnötter //
Skär kiwi och banan i tärningar, behåll gärna kiwiskalet på, det ger en härlig konsistensbrytning mot allt det mjuka och är dessutom fullt av nyttigheter!
Hacka nötterna  och strössla över dem tillsammans med bären.Idag bär det återigen av till föräldrarna för en dag i trädgården och njuta av solskenet.

1 kommentar:

  1. Vi hade grillpremiär också (jag åkte med mamma och pappa till Västerås)! Jag gjorde en hög med extra sallad till mig och fick lite grillad paprika och squash också, penslad med vitlöksolja... så gooott!:D Jag brukar ju älska att gnaga av benen när vi grillar kött, så jag prövade en bit igår... och det var inte alls lika gott som jag mindes det. Himla snopet faktiskt. :P

    Ser att du har tagit efter mig med kiwiskalen, way to go grrrl. ;)

    SvaraRadera

Mer läsning:

pinit