fredag 8 augusti 2014

Lätt beroendeframkallande cheddaroliverFör vad som helt plötsligt blev över en månad sedan så ställde vi till med cocktailparty här hemma för att fira och inviga det nyrenoverade vardagsrummet. Jag älskar att planera och förbereda fester, och hade jättekul både innan och under partyt. Upplägget var enkelt: Piffiga gäster, drinkar och ett bord med plockmat och snacks. Det kommer med största sannolikhet att göras fler gånger för det blev riktigt lyckat!

Så vad har man egentligen för plockmat på ett cocktailparty? Jag bestämde mig för att hålla nere variationen och istället kunna göra mycket, så att alla kunde få smaka på allt. I slutändan blev faten fyllda med:
Baconlindade dadlar
Mozarella-, tomat-, och basilikaspett
Quesadillas
Oliver
Nötter 
Cheddaroliver
Sega chokladrutor


Men av alla dessa godsaker vill jag särskilt hylla cheddaroliverna. De ser inte mycket ut för världen och att rulla in oliverna i cheddardegen tar en stund, men ojojoj vad det blev gott! Och bäst av allt, de går att förbereda och frysa in för att sedan bara plocka fram och grädda i ugnen. Bake-off-snack! Receptet hittade jag här, men bjuder på en översättning så ni slipper tänka på måttomvandling.

Cheddaroliver
ganska många

*1 stor burk (eller två små) med gröna, pimentofyllda oliver
* 3,75 dl riven, vällagrad cheddar
* 1,5 dl rågsikt
* 4 msk rumstempererat smör
* 0,5 tsk rökt paprikapulver
* lite nymalen svartpeppar

1. Sätt ugnen på 200 grader. Riv osten.
2. Häll av oliverna och låt dem ligga och torka upp på lite hushållspapper eller en handduk.
3. Häll alla ingredienserna till degen i en bunke och knåda tills du har en mjuk deg, alternativt tjoffa ner alltihop i matberedaren och låt den göra jobbet.
4. Ta en liten bit deg, rulla en boll och platta ut den i handflatan. Svep sedan degen runt en oliv, nyp av all överflödig deg och jämna till genom att rulla den lite mellan handflatorna.
5. upprepa tills alla oliver är täckta med deg. Eller tills degen tar slut, vilket som nu inträffar först.
6. Grädda i 15-20 minuter så att de börjar få en gyllene färg. Alternativt frys in dem och grädda senare direkt ur frysen i ca 20-25 minuter.
7. Låt svalna en liten stund så du inte bränner sönder tungan, sedan är den bara att hugga in och njuta!


/Körsbäret

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mer läsning:

pinit