Fyllda aubergineskivor
ca 12 st
* 2 auberginer
* salt
Fyllning:
* 1 finhackad röd chilli
* 5 finhackade vitlöksklyftor
* 1 dl hackad persilja
* 1 msk hackad dill
* 1 msk hackad oregano
* lite hackad basilika
* 1 dl majonnäs
1. Skölj auberginerna och skär dem sedan i ca en centimeter tjocka skivor.
2. Lägg dem i ett durkslag och strö över salt, låt stå och dra i minst 30 minuter.
3. Skölj av aubergineskivorna och torka dem försiktigt.
4. Stek dem lite bruna på båda sidor och lägg dem sedan för att svalna.
5. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen, smaka av med salt och peppar.
6. När aubergineskivorna har svalnat lägger du en klick av fyllningen mellan två skivor, toppar med ytterligare en liten klick och garnerar med några skivor chili.
7. Nu är det färdigt, men den här rätten vinner verkligen på att få stå till sig i kylen till nästa dag, eller åtminstone ett par timmar.
/Körsbäret
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar