Det är äntligen nytt år, nya möjligheter och julen är nerplockad för den här gången till Tigris stora förtret, hon har nämligen upptäckt att granen går att klättra i... Det är märkligt hur det kan vara precis lika skönt att äntligen få ta bort allt pynt som det är att äntligen få sätta upp det när det kliar i glitterfingrarna i början av december! Det blir så luftigt igen, lämnar plats för förändring, ljus och snittblommor. Jag gillar januari.
Ja, och en av de bästa sakerna med januari är ju blodapelsinerna! Är det någon där ute som har knep för hur en kan se om de är blodiga? Jag har fått de som är röda i skalet och bara tråk-orangea inne i och en del har vanligt orange skal men gömmer ett mindre blodbad i fruktköttet.
När vi rensat ut julen, städat i skåpen och mumsat på de första blodapelsinerna så behövde vi lite mat som var långt ifrån jul och tomtar. Valet föll på en riktigt god indisk kycklinggryta/soppa med curry. Jag fick dock öka på currymängden rejält för att bli nöjd, en matsked till 4 pers är enligt min mening riktigt snålt.
Så med en ökad currymängd, någon extra vitlöksklyfta och med lite smakpiff av Santa Marias blandkrydda Natural Umami (den kan sätta den sista "umpfen" på rätter där det fattas det där lilla extra, en räddare i nöden vissa dagar) så blev det en riktigt god middag!
Indisk Kycklingsoppa med curry
4 portioner
* 4 kycklingfiléer
* 1 gul lök
* 2 vitlöksklyftor
* 1 litet blomkålshuvud
* 3 msk curry
* 3 tsk spiskummin
* 1 burk krossade tomater
* 8 dl kycklingbuljong
* 2 dl rostade solrosfrön
* Turkisk yoghurt
1. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar, hacka löken och finhacka vitlöken.
2. Bryn kycklingen och löken i en stor gryta.
3. Tillsätt vitlök, curry, spiskummin, krossade tomater och buljong.
4. Rör om ordentligt och låt puttra i ca 15-20 minuter.
5. Dela blomkålen i små buketter, lägg dem i soppan och låt koka ytterligare 3-4 minuter
så att de mjuknar lite.
6. Servera med turkisk yoghurt och rostade solrosfrön.
Smaklig spis!
/Körsbäret
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar