onsdag 9 oktober 2013

En kick-ass hamburgerdressing!

På hamburgare ska det finnas dressing.
Punkt!
En dag var innehållet i den blekt laxrosa tuben slut och det insåg vi först när hamburgarna var stekta och det var dags att äta. Paniken! Så jag läste ingredienslistan, ratade en del onödigt söta eller kemiska ingredienser, minskade en del och höftade ihop en egen variant med det som fanns hemma. Det är ett tag sedan nu och jag har tweakat och fixat utan att bli tillräckligt nöjd för att dela med mig av receptet. Fram till nu. 
I give you: Körsbärets hamburgerdressing!


Hemlagad Hamburgerdressing
Det här receptet ger en rejäl sats som räcker till 8-10 hamburgare och håller ett par veckor om den förvaras i kylen i en försluten burk.

* 1 dl crème fraiche
* ½ dl majonnäs
* ½ dl bostongurka
* 1 msk sambal oelek
* 1 msk ketchup
* ½ - 1 tsk chipotlepulver, eller mer, beroende på hur stark man vill ha den
* 1 tsk svartpeppar
* 1 tsk rökt paprikapulver
* 1 tsk vitlökspulver
* 1 ordentlig nypa salt
* En liten skvätt Hickory BBQ sauce

1. Blanda alla ingredienser i en skål
2. Smaka av och häll ev. på mer av något om du känner att det behövs.
3. Ös dressing på hamburgaren, ät och njut!


/Körsbäret


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mer läsning:

pinit