söndag 2 juni 2013

Isländsk vitling med gräslökssås

När vi var och handlade förra veckan så hade de demo och provsmakning av Grimsis vitling från Island. Det bjöds då på stekt vitling med en jättegod gräslökssås till, enkel och snabb att göra, men känns ändå lite lyxigt. Såsen fungerar utmärkt till kyckling också, bara byt ut fiskbuljongen mot hönsbuljong, eller som salladsdressing!



Så när jag var hemma hos föräldrarna passade jag på att plundra gräslökslandet på ett rejält knippe för att ha i såsen, i väntan på att mina små pluttstrån i krukan på balkongen ska ta sig till något användbart. Det är något speciellt med att ha gräslök precis utanför dörren, vardagslyx! 
Själva såsen blev precis lika god, om inte godare, som när vi smakade i butiken och fisken var riktigt fin!




Gräslökssås
ca 4 port

* 2 dl crème fraiche
* 1 dl vispgrädde
* ½ fiskbuljongtärning
* ½-1 dl hackad gräslök

1. Rör ihop allt utom gräslöken i en kastrull, låt sjuda några minuter under omrörning.
2. Blanda ner gräslöken och sjud ytterligare ett par minuter, smaksätt ev. med lite salt och peppar.
3. Servera till stekt fisk, jag stekte den bara med smör och lite citronpeppar, mer behövs inte!



/Körsbäret


1 kommentar:

Mer läsning:

pinit